Cegléd - DVTK online a fotelból (utózönge)

2010.11.13. 10:32 dvtkblogger

A 10. forduló...nem, nem néztem el. Körülbelül ez volt az utolsó olyan forduló, amikor még azt a csapatot láthattam, amelyiket az elmúlt 5 év legmotiváltabb együtteseként tartottam számon. Tartottam. De miért a múltidő?

Gondolom sokaknak feltűnt, de az utóbbi időben valahogy hiányzik a tűz  a játékosaink szeméből. Ugyan nem láttam a meccset élőben, de állítólag a Cegléd elleni győztes meccs sem kivétel ez alól. Szomorú. És hogy a miértre is válaszoljak, egészen rövid leszek:

Ezek a srácok fordulók óta tudják vagy sejtik, hogy télen már kevesen fognak közülük kifutni a kezdő sípszóra (kezdőként legalábbis biztosan nem). Pedig ők itt voltak pénztelenségben, kilátástalanságban, miattuk tudtunk egyáltalán elrajtolni a bajnokságban. Ez a hála érte? A helyemre akarnak igazolni? A lelátóról olykor bírálat hallatszik? Így nincs pacsi, ti bíráló szurkolók!

Szerintem ez a lélektana a csapat szerényebb teljesítményének és a szurkoló-játékos közötti rossz viszonynak. Megsértődtek. De hol itt a profizmus?

Legfeljebb az NB1-ben!

Valóban meg kell erősíteni a keretet? I. rész

2010.11.09. 17:12 dvtkblogger

A téli átigazolási időszakban valószínűleg ez a kérdés fogja leginkább foglalkoztatni a szurkolókat. Vegyük sorra posztonkén a játékoskeretünket, hogy kiderüljön feketén-fehéren: "Valóban meg kell erősíteni a keretet?"

Kapusok:

- Rados:  egészen a Mezőkövesd elleni meccsig nem láthattunk tőle nagy potyákat (ott azonban rögtön kettőt), igaz nagy bravúrokat sem. Egy átlagos nb2-es kapusnak tűnik, ami egyben azt is jelenti, nem biztos, hogy ő a hosszú távú megoldás Diósgyőrben.

- Giák: még nem láthattuk, hogy mire is lehet képes. Ha a bajnokság végéhez közeledve úgy alakul a helyzet, hogy sajnos már tét nélküli meccseink lesznek, akkor igazán kaphatna 3-4 mérkőzést. Egyébiránt ő a szezon egyik nagy hőse, hiszen beugróként játszott egy meccset a mezőnyben is. 21 éves lesz, lassan ki kell derülnie, hogy ő lesz-e a DVTK következő nagy kapusa...

Konklúzió: nincs vészhelyzet a poszton, de...

Szélső hátvédek:

- Gohér: nb2-es játékos. Szerintem Horváth Szabolcs (aki jelenleg nem igazolt játékosunk) és ő képesek ellátni a feladatot a másodosztályban. Nb1-ben viszont kiegészítő emberként tudnám elképzelni.

- Rakovic: szintén egy stabil másodosztályú játékos, aki az nb1-ben valószínűleg kiegészítő ember lenne. A helyén jelenleg a fiatal Illés játszik, legalábbis próbál játszani, de a még nála is fiatalabb Kovács Zsolt valószínűleg jobb teljesítményre lenne képes.

Konklúzió: a bal oldal megoldott lehet Horváth Szabi leigazolásával, azonban a jobb oldalunk lyukas (pláne így, hogy Rako jó ideje sérült).

Középső védők:

- Gal: tudom, hogy sok szurkoló szerint az nb1-ben is megállná a helyét, de én ezzel nem tudok egyetérteni. Ő egy egészen jó nb2-es védő, azonban az elsőosztály nagy falat neki (kezdőként mindenképpen).

 - Budovinszki: soha nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt fogom róla írni, de ő a védelem oszlopa. Egyedül a 34 éve az, ami miatt nem merem egyértelműen kijelenteni, hogy az nb1-ben is képes lenne maradandót alkotni.

- A kiegészítők: Horváth Gábor súlyos sérüléséből tért vissza. Jól megoldja a feladatot, ha Gal vagy Budo nem áll Benczés rendelkezésére. Ezt az nb1-ben is tudná hozni. Kovács Ádám játszott még ezen a poszton, azonban ez csak kényszer lehetett, mert láthatóan vékony a cserepad itt is.

Konklúzió: erősíteni kell, mert egy minőségi csere még mindenképpen kell.

folytatás hamarosan...

Van-e élet a DVTK-Mezőkövesd után?

2010.11.09. 09:36 dvtkblogger

Szerintem van. A szombati vereség után sokan temetik a csapatot, az edzőt...azonban azt elfelejtik, hogy honnan is indultunk. Némi emlékeztető azoknak, akik hamar felejtenek: volt  egy nagy rivális, amelyikről tudtuk, hogy erősebb, hiszen  nyugodt, átgondolt koncepció  alapján igazolt. Ezzel szemben a mi csapatunknak megint kijutott a "jóból"...

A Nyíregyháza elleni győztes meccs után - valljuk be őszintén - elhittük mindannyian, hogy előléptünk toronymagas esélyessé. De jött rögtön a hatalmas pofon (Makó-DVTK 2-0) amitől padlót fogtunk ugyan, de betudtuk egy botlásnak, ami nem nagy ügy, mert a Nyíregy sem fog mindig minden meccset behúzni. Utólag könnyű belátni, hogy ekkor is tévedtünk. Az ősi rivális hozza a kötelezőt.

A Mezőkövesd elleni vereség pedig két okból is fájó, hiszen volt játékosaink (Vámosi, Sivák és a meccs csattanójaként Szabó) vették el tőlünk a reményt, valamint a 10. fordulóig oly motivált és szeretett csapatunk szörnyű 1. félidőt produkált. Alulmotiváltság...talán ez volt a legnagyobb bűn. Diósgyőrben ez veri ki leginkább a biztosítékot.

Mibe lehet még kapaszkodni? 

  • 2x3=6 (ha nem is szép, de motivált játékkal)
  • nyíregyházi botlás

Mi történik akkor, ha ez összejön?

  • A hitehagyott szurkoló újra bizakodni fog.